Ricotta-mousse sültpaprika-mártással



Elkészítés:
1. Vajazzunk ki 4-6 kis sütőformát. Egy bögrében vagy kisebb tálban oldjuk fel a zselatint a forró vízben. Adjunk hozzá a citromlét és keverjük össze alaposan.
2. Törjük át a lecsepegtetett ricottát finom szűrőn. Keverjük össze a tejet és a ricottát egy nagy tálban. Adjuk hozzá a vízitormát, az újhagymát és a zselatinos keveréket. Sózzuk, borsozzuk. Kanalazzuk a keveréket a formákba és tegyük a hűtőbe 4 órára.
3. Melegítsünk elő egy grillsütőt közepesen, magas hőmérsékletűre. Grillezzük a kaliforniai paprikákat, amíg körben teljesen elszenesednek. Zárjuk őket műanyag zacskóba, és hagyjuk 15 percet állni.
4. Vegyük ki a paprikákat a zacskóból. Hámozzuk meg őket és szedjük ki a magházukat. A fokhagymával és az olajjal turmixoljuk simára a húsukat. ízesítsük sóval, borssal.
5. A paprikakrémet kanalazzuk négy-hat tálalótányérra. A mousse-okat borítsuk a tányérokban lévő paprikamártásra. Díszítsük őket vízitormával, és tálaljuk.