Sajtos zellerfalatok

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos zellerfalatok
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
31 és ¼ dkg ricotta
15 ⅔ dkg morzsolt kéksajt
12 és fél szál friss zellerszár
2 és fél gerezd finomra vágva fokhagyma
1 és ¼ evőkanál finomra vágott snidling
1 és ¼ evőkanál extraszűz olívaolaj
1 és ¼ evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
7 és fél dkg tej
vagy
7 és fél dkg tejföl
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lecsepegtetett ricottát tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a kéksajtot és a tejet vagy tejfölt, és keverjük simára. krémesre. Tegyük hozzá a fokhagymát, a snidlinget, az olajat, a sót és a borsot és keverjük össze alaposan.

2. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 1 órára. Tisztítsuk meg a zellerszárakat. távolítsunk el róluk minden szívós rostot. Vágjuk őket 8 cm hosszú darabokra.

3. Töltsük meg a zellert a sajtos keverékkel, szórjuk meg a petrezselyemmel és tálaljuk.

E könnyű és egészséges étel megfelelő a nyári hónapokra. Ha valaki nem szereti az erős fokhagymát, el lehet hagyni.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sajtos zellerfalatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1223 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Sajtos zellerfalatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
vegetáriánus ételek