Sajtos zellerfalatok
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A lecsepegtetett ricottát tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a kéksajtot és a tejet vagy tejfölt, és keverjük simára. krémesre. Tegyük hozzá a fokhagymát, a snidlinget, az olajat, a sót és a borsot és keverjük össze alaposan.
2. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 1 órára. Tisztítsuk meg a zellerszárakat. távolítsunk el róluk minden szívós rostot. Vágjuk őket 8 cm hosszú darabokra.
3. Töltsük meg a zellert a sajtos keverékkel, szórjuk meg a petrezselyemmel és tálaljuk.
E könnyű és egészséges étel megfelelő a nyári hónapokra. Ha valaki nem szereti az erős fokhagymát, el lehet hagyni.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.