Báránykebab tzatzikivel

Adag: 4-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kebabhoz:
6 dkg friss kenyérmorzsa
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 kisebb fej finomra vágva hagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál finomra vágott menta
1 teáskanál finomra vágott oregánó
1 db citrom reszelt héja
1 nagy tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tzatzikihez:
1 db uborka
2 és fél dl sűrű görög joghurt
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 ágacska finomra vágva menta
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kebabok készítéséhez keverjük össze a bárányhúst, a kenyérmorzsát, a fokhagymát, a hagymát, a római köményt, a petrezselymet, a mentát, az oregánót, a citromhéjat és a tojást egy nagy tálban. Ízesítsük sóval, borssal.

2. A masszából formáljunk hosszúkás kolbászokat és szúrjuk őket hosszában nyolc bambusz- vagy fémnyársra. A kebabokat rendezzük el egy tálcán, és egy éjszakára tegyük őket a hűtőbe.

3. Olajozzunk meg egy grillrácsot vagy grillező serpenyőt, és gyakran forgatva grillezzük a kebabokat, amíg aranybarnára pirulnak, és ízlés szerint átsülnek (körülbelül 10 perc).

4. A tzatziki készítéséhez hámozzuk meg az uborkát. Vágjuk félbe és kaparjuk ki a magjait. Vágjuk a húsát nagyon apró kockákra. Szórjuk meg sóval és hagyjuk tíz perc alatt lecsepegni. A felesleges nedvességet nyomkodjuk ki belőle.

5. Keverjük össze a joghurtot, a fokhagymát, az uborkát és a mentát egy nagy tálban. Keverjük hozzá az olajat és az ecetet, valamint ízesítsük sóval, borssal.

6. A kebabokat forrón, a tzatzikivel tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
E kebab fantasztikus étel kerti sütögetésre. Előző nap elkészíthető és sütésig hűtve tárolható.
Ha bambusznyársakat használunk. áztassuk őket hideg vízbe nagyjából 30 percre használat előtt, így nem fognak megégni sütés közben.
Báránykebab tzatzikivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1698 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Báránykebab tzatzikivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
ételfotó