Tüzes húsgombócok

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál napraforgóolaj
1 db felvert tojás
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 nagy gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
2 db kimagozott, finomra vágva chilipaprika
½ teáskanál
¼ teáskanál durvára tört fekete bors
½ teáskanál csípős mustár
1 teáskanál csípős pirospaprika
1 db 2 cm-es, reszelt gyömbér
1 evőkanál finomszemcséjű, száraz kenyérmorzsa
1 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Hevítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és körülbelül 5 perc alatt porítsuk aranybarnára.

2. Keverjük össze a marha és sertés darált húst egy nagy tálban, és adjuk hozzá a megpirított hagymaféléket. Keverjük bele a csilit, a sót, a borsot, a mustárt, a fűszerpaprikát, a gyömbért, a kenyérmorzsát, a parmezánt és a petrezselymet, majd keverjük össze alaposan.

3. Adjuk hozzá a tojást és kézzel alaposan gyúrjuk meg. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Hagyjuk állni 15 percig.

4. Nedves kézzel formáljunk a keverékből körülbelül 20 húsgombócot.

5. Hevítsük fel a napraforgóolajat egy nagy serpenyőben közepes, magas lángon. Süssük a húsgombócokat, amíg aranyszínűre pirulnak és átsülnek, körülbelül 5-10 percig. Forrón tálaljuk őket.

E fűszeres húsgombócok hozzávalóival szabadon kísérletezhetünk: adhatunk hozzá több csilit vagy zöld fűszereket, például mentát, zsályát, citromfüvet, rozmaringot vagy kaprot, illetve használhatunk darált bárányhúst római köménnyel, kurkumával és korianderzölddel, ha másféle ízvilágot kívánunk elérni.
Tüzes húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 868 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Tüzes húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
szólj hozzá, értékelj