Apró margarita-muffinok



Elkészítés:
1. Áztassuk meg a mazsolákat a tequila és a lime-lé keverékében 30 percig.
2. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Enyhén olajozzunk ki két 24 apró lyukú muffin sütő formát.
3. Egy nagy tálban keverjük el a lisztet, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát.
4. A közepébe nyomjunk egy mélyedést és öntsük bele a tojásokat és a tejet. Keverjük hozzá a citrom- és lime-héjat, valamint az arany-mazsolát és áztatólevét. Dolgozzuk sima tésztává.
5. A tésztát kanalazzuk az előkészített muffin sütő formákba és szórjuk meg a tetejét egy kevés sóval. Süssük, amíg feljön és aranybarnára sül (körülbelül 20 perc).
6. Hagyjuk a formában hűlni 5 percig, majd fordítsuk ki a süteményeket egy rácsra. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.