Csokoládé-spumone pisztáciával



Elkészítés:
1. Tegyünk be 8 kis (150 ml-es) üvegpoharat a fagyasztóba, hogy lehűljön.
2. Tegyük a csokoládét egy közepes tálba és öntsük rá a forró vizet. Keverjük össze, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.
3. Egy nagy, mély tálban elektromos habverővel, nagy fordulatszámon verjük fel a tejszínt, amíg kemény habbá válik. Forgassuk a tejszínt össze a lehűtött csokoládés keverékkel. Keverjük hozzá a cukrot, a vaníliaeszenciát és a sót.
4. Helyezzük át a keveréket fagylaltgépbe, és a használati útmutató szerint fagyasszuk meg, amíg krémes állagú lesz, és csaknem megfagy (20-25 perc).
5. A spumonét töltsük az előhűtött poharakba. Díszítsük a csokoládéforgácsokkal és a pisztáciával és szolgáljuk fel.