Epres, pezsgős granita



Elkészítés:
1. Tegyünk félre néhány szelet epret a tálaláshoz. A többi epret egy tálban keverjük össze a porcukorral. Tegyük a hűtőszekrénybe egy órára.
2. A cukrozott epret turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük simára. Keverjük hozzá a pezsgőt.
3. Tegyük lefagyasztható edénybe és fagyasszuk 1 órán át. Villával vagy botmixerrel törjük a granitát nagy kristályokra.
4. Ha fagylaltgépet használunk, ekkor töltsük át belé a granitát, és járjunk el a használati utasítás alapján.
5. Ha nem használunk gépet, tegyük vissza az edényt a fagyasztóba 30 percre, utána megint tördeljük szét a granitát villával. Ismételjük meg 3-5 alkalommal, amíg a kristályok megfagynak.
6. A granitát kanalazzuk 8-12 kis desszertes pohárba. Díszítsük fel a félretett eperszeletekkel és mentalevéllel, és szolgáljuk fel.