Hagyma-bhajis joghurtmártogatóval

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A bhajishoz:
25 dkg vastagra szeletelt újhagyma
2 evőkanál finomra vágott korianderzöld
3 hosszú kimagozott, finomra vágva zöld chilipaprika
1 teáskanál fekete mustármag
1 teáskanál édesköménymag
2 evőkanál sima liszt
½ teáskanál őrölt római kömény
másfél teáskanál finomított tengeri só
1 teáskanál őrölt koriander
1 és ¼ dl víz
1 csipet cayenne-bors
A joghurtmártogatóhoz:
2 és fél dl zsírszegény natúr joghurt
¼ teáskanál garam masala
1 evőkanál finomra vágott mentalevél
½ teáskanál
6 dkg friss kecskesajt
¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál tej
¼ teáskanál paprika
A sütéshez:

Elkészítés:

1. A mártogató készítéséhez törjük át a kecskesajtot a tejjel egy tálban. Keverjük a joghurttal simára, majd tegyük bele a sót és a mentát. A paprikával, a borssal és a garam masalával szórjuk meg a tetejét. Ne keverjük a fűszereket bele! Felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe.

2. A bhajishoz egy tálban keverjük össze a kétféle lisztet és az őrölt fűszereket. Adjuk hozzá a sót és a Cayenne-borsot, és fokozatosan annyi vizet, hogy sima, sűrű tésztát kapjunk. Keverjük hozzá a megpirított magokat, az újhagymát, a csilit és a koriander-zöldet. Fokozatosan keverjünk hozzá annyit a maradék vízből, hogy sűrű tésztánk legyen.

3. Az olajat egy mély, nehéz serpenyőben hevítsük fel forróra. A hőmérsékletét kis kenyérdarabot beledobva ellenőrizhetjük. Ha azonnal buborékolva a felszínre jön és pirulni kezd, az olaj megfelelő hőmérsékletű.

4. A keverékből néhány evőkanálnyit tegyünk az olajba, és nagyjából 5 perc alatt süssük az adagokat aranyszínűre és ropogósra. Szűrőkanállal szedjük ki őket és papírtörlőn itassuk le. A többi tésztát is hasonlóan süssük ki.

5. A bhajist rendezzük el egy tálon és forrón tálaljuk a joghurtmártogatóval.

Hagyma-bhajis joghurtmártogatóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 994 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Hagyma-bhajis joghurtmártogatóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
van itthon