Mazsolás kalács

Sztafidopszomo

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mazsolás kalács
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg mazsola
150 dkg liszt
4 és fél dkg élesztő
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál
2 teáskanál reszelt citromhéj
12 és fél dkg kristálycukor
12 és fél dkg vaj
2 és fél dl tej

Elkészítés:

1. A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és feloldjuk benne a vajat, a cukrot, a citromhéjat, a sót és a szódabikarbónát.

2. Az élesztőből 2,5 dl langyos vízzel és egy kis liszttel kovászt készítünk.

3. A többi lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk; beletesszük a kovászt a tejes keverékkel, és a mazsolával rugalmas tésztává gyúrjuk össze.

4. A tésztát kikent tálban egy kis vajjal megkenve és letakarva kelni hagyjuk, amíg a térfogata megkétszereződik. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

5. A tésztát átgyúrjuk, és gömbölyűre formáljuk. Két ujjal mélyedést nyomunk a közepébe, amelyet folyamatosan addig tágítunk, amíg mindkét kezünkkel bele tudunk nyúlni, hogy megformáljuk a koszorút.

6. Kikent tepsire tesszük, a kevés vízzel elkevert tojássárgájával megkenjük, és az előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

Ha túl puha a tésztánk, akkor a mazsola leszállhat a sütemény aljára. Ezért ügyelni kell arra, hogy a tészta állaga olyan legyen, hogy a belemártott kanálról csak nehezen csorogjon le. A mazsolát pedig hempergessük meg lisztben, mielőtt belekeverjük a tésztába.
Mazsolás kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1421 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Mazsolás kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
vegetáriánus ételek