Kalmár rizzsel és paprikával

Kalamarakia me rizi ke piperia

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kalmár rizzsel és paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rizs
2 db kockára vágott piros húsú paprika
100 dkg kalmár
10 dl víz
1 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
2 nagyobb fej finomra aprított hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kalmárokat megtisztítjuk: a zsák bőrét folyó víz alatt lehúzzuk, a fejet a fogókarokkal együtt kihúzzuk a testből, anélkül hogy közben megsértenénk a tintazacskót, és eltávolítjuk az átlátszó szépiacsontot. A köpenyt alaposan megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk.

2. Az olívaolajat lábosban felforrósítjuk, és megpároljuk benne a hagymát.

3. A kalmárdarabokat és az apró kockákra vágott paprikát hozzáadjuk, és még 5 percig pároljuk. Felöntjük a vízzel, sóval és borssal fűszerezzük.

4. A rizst és a petrezselymet hozzáadjuk, és kb. 20 percig közepes lángon pároljuk. Még melegen, frissen sült fehér kenyérrel tálaljuk.

Kalmár rizzsel és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1546 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Kalmár rizzsel és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
könyvek