Sült fésűskagyló sonkával

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Sült fésűskagyló sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szelet darabolt prosciutto
7 és fél dkg száraz kenyérmorzsa
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat).

2, Helyezzük két kagyló húsát minden kagylóteknőbe, vagy osszuk szét őket egyenlően kisebb sütőtálkákban. Sózzuk, borsozzuk őket. Minden kagylóhéjat vagy tálkát borítsunk be egy-egy szelet sonkával (amit a kagylók méretének megfelelő darabokra vágtunk).

3. Keverjük össze a kenyérmorzsát, a petrezselymet, a citromlevet és az olajat egy kisebb tálban. Hintsük a keveréket a kagylókra.

4. A héjakat vagy tálkákat helyezzük sütőlemezre. Süssük 5 percig, vagy amíg éppen megpuhul. Forrón tálaljuk.

A fésűskagyló nagyon mutatós, amikor a saját teknőjében szolgálják fel. A friss, héjával árult fésűskagylót nem mindig egyszerű beszerezni. Ha kapunk belőle, a héjakat tegyük félre későbbi használatra.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Sült fésűskagyló sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1267 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Sült fésűskagyló sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
tippek, fortélyok