Kagylótál

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg héjas vénuszkagyló
100 dkg héjas fekete kagyló
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 csipet durva szemcséjű pirospaprika
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 db citrom leve, friss
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
1 db cikkekre vágott citrom
igény szerint friss bagett

Elkészítés:

1. Áztassuk a kagylókat egy nagy tál hideg vízbe legalább 1 órára. A fekete kagyló szűreit távolítsuk el. Alaposan sikáljuk le a kagylókat és öblítsük el bőséges hideg vízzel.

2. Forrósítsuk fel az olajat és a vajat egy nagy, lefedhető fazékban közepesen, nagyon forróra. Adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát, és pirítsuk 30 másodpercig. Tegyük bele a kagylókat és keverjük össze alaposan. Törjünk rá némi borsot, adjuk hozzá a petrezselymet, majd öntsük alá a bort. Fedjük le és főzzük 8-10 percen át.

3. Öt perc után ellenőrizzük, hogy a legtöbb kagyló kinyílt-e, és keverjük őket meg. Fedjük vissza és főzzük további néhány percig. Ha 10 perc után maradt még kagyló, ami nem nyílt ki, akkor azokat távolítsuk el.

4. Facsarjuk a citromlevet a kagylókra. Kanalazzuk őket a levükkel együtt tálalótálakba.

Forrón tálaljuk őket egy-egy gerezd citrommal és ropogós kenyérrel, amivel ki lehet tunkolni a szaftot. Ne szégyelljük kézzel fogyasztani, a szaftját kagylóhéjjal is kimerhetjük.

A kagylókat az elkészítés előtti este meg kell tisztítani, be kell áztatni és le kell csepegtetni. Éjszakára tegyük nagy tálban a hűtőbe. A következő nap szűrőben csepegtessük le őket.
Kagylótál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1943 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Kagylótál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
lexikon