Mexikói ceviche

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db zöldcitrom leve, friss
2 db sült, konzerv piros húsú kaliforniai paprika
4 db hámozott, szeletelt lucullus paradicsom
1 db félbevágott, szeletelt piros chilipaprika
6 szál vékonyra szeletelt újhagyma
1 ¾ dl jéghideg víz
1 evőkanál almaborecet
2 teáskanál finomra reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál darabolt korianderzöld
1 dl tejföl
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halfilét (tengeri süllő, tőkehal, ördöghal, lazac vagy tonhal) vékonyan szeleteljük fel kis kockákra. Tegyük egy közepes tálba és öntsük rá a lime-levet. Óvatosan forgassuk meg benne, hogy a lé egyenletesen elérje a haldarabokat. Ha szükséges, használjunk több lime-ot. Pácoljuk a halat legalább 3 órán (vagy egy egész éjszakán) át a hűtőszekrényben.

2. Turmixgépben keverjük össze a fokhagymát és a gyömbért az ecettel és az olajjal. Öntsük egy közepes tálba. Adjuk hozzá a vizet. Tegyük bele az újhagymát, a chilit, a paradicsomot, a felaprított kaliforniai paprikát és a korianderzöld felét. Fedjük le és pácoljuk legalább 3 órán (vagy egy éjszakán) át a hűtőben.

3. Közvetlenül a tálalás előtt keverjük össze a két edényben pácolódó hozzávalókat. Óvatosan keverjük hozzájuk a maradék korianderzöldet és sózzuk, borsozzuk.

Osszuk szét hat tálalótálba a cevichét és mindegyik tetejére tegyünk egy evőkanál tejfölt.

A lime-lével készülő ceviche latin-amerikai specialitás. Úgy készül, hogy a halat lime-lében pácolják, amíg a gyümölcs savaitól megpuhul. Nagyon könnyű és egészséges csemege.
Mexikói ceviche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1203 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Mexikói ceviche
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
recepttár