Tengergyümölcsei-saláta

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg héjas vénuszkagyló
50 dkg héjas fekete kagyló
50 dkg tisztított polip
40 dkg tintahal
50 dkg nyers garnélarák
2 evőkanál
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
½ db citrom leve, friss
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
½ teáskanál őrölt chilipaprika
vagy
½ teáskanál szárított, tört chilipaprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylókat áztassuk egy nagy tál hideg vízbe legalább egy órára. A fekete kagyló szőreit távolítsuk el. Alaposan sikáljuk meg őket és öblítsük le bőséges hideg vízben.

2. Tegyük a polipot 25 dl hideg vízbe, amiben feloldottunk 1 evőkanál konyhasót. Nagy lángon forraljuk fel. Csökkentsük a hőt és gyöngyöző vízben, körülbelül egy óra alatt főzzük puhára.

3. Adjuk hozzá a tintahalgyűrűket és a garnélát, és főzzük, amíg a garnéla rózsaszínűre színeződik (2-4 perc). A tenger gyümölcseit hagyjuk kihűlni a vízben körülbelül 15 percig. Szűrjük le és tegyük félre hűlni.

4. Héjazzuk le a garnélát és tegyük egy salátástálba a tintahallal. Vágjuk a polipot falatnyi darabokra, és tegyük ezt is a salátához.

5. Főzzük a kagylókat nagy serpenyőben. amíg mind kinyílnak. Ha valamelyik mégsem nyílna ki, távolítsuk el. A kagylók húsát emeljük ki a héjukból és adjuk a salátához.

6. Egy kis tálkában keverjük el az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a petrezselymet, a sót, a borsot és ízlés szerint a chilit. Öntsük a salátára és forgassuk össze alaposan.

Tegyük a hűtőbe a tálalás előtt legalább 30 percre.

Ezt az ízletes és egészséges ételt előre is elkészíthetjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk. Friss kenyérrel vagy vékony csíkokra vágott pirítóssal kínáljuk.
Tengergyümölcsei-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2904 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Tengergyümölcsei-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
szólj hozzá, értékelj