Tengergyümölcsei-saláta



Elkészítés:
1. A kagylókat áztassuk egy nagy tál hideg vízbe legalább egy órára. A fekete kagyló szőreit távolítsuk el. Alaposan sikáljuk meg őket és öblítsük le bőséges hideg vízben.
2. Tegyük a polipot 25 dl hideg vízbe, amiben feloldottunk 1 evőkanál konyhasót. Nagy lángon forraljuk fel. Csökkentsük a hőt és gyöngyöző vízben, körülbelül egy óra alatt főzzük puhára.
3. Adjuk hozzá a tintahalgyűrűket és a garnélát, és főzzük, amíg a garnéla rózsaszínűre színeződik (2-4 perc). A tenger gyümölcseit hagyjuk kihűlni a vízben körülbelül 15 percig. Szűrjük le és tegyük félre hűlni.
4. Héjazzuk le a garnélát és tegyük egy salátástálba a tintahallal. Vágjuk a polipot falatnyi darabokra, és tegyük ezt is a salátához.
5. Főzzük a kagylókat nagy serpenyőben. amíg mind kinyílnak. Ha valamelyik mégsem nyílna ki, távolítsuk el. A kagylók húsát emeljük ki a héjukból és adjuk a salátához.
6. Egy kis tálkában keverjük el az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a petrezselymet, a sót, a borsot és ízlés szerint a chilit. Öntsük a salátára és forgassuk össze alaposan.
Tegyük a hűtőbe a tálalás előtt legalább 30 percre.