Ricottás, cukkinis tortácskák

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ricottás, cukkinis tortácskák
Adag: 8 főre (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg ricotta
4 db zsenge, szeletelt cukkini
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
2 db tojás
1 szál vékonyra szeletelt újhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
5 dkg összevagdalt pisztácia

Elkészítés:

1. Készítsük el az alap kenyértésztát, majd tegyük félre kelni.

2. Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a cukkinit és az újhagymát és körülbelül 5 perc alatt dinszteljük őket puhára. Sózzuk, borsozzuk. Húzzuk le a tűzről és hagyjuk kissé kihűlni.

3. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Készítsünk elő nyolc darab 10 cm átmérőjű, kerek sütőformát.

4. Egy nagy tálban törjük össze a ricottát a tojásokkal és a kakukkfűvel.

5. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát vékonyra. Osszuk 8 egyenlő részre és béleljük ki vele a sütőformákat. Hagyjuk őket 15 percig kelni.

6. A cukkinis keverékből tegyünk félre egy keveset a tálaláshoz. A maradékot forgassuk össze a ricottás keverékkel. Osszuk szét egyenletesen a tésztával bélelt sütőformákba.

7. Süssük a tortácskákat 10 percig. Utána a sütő hőfokát csökkentsük 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat) és süssük őket további 10-15 percig, amíg aranybarnára pirulnak. A tálaláshoz díszítsük a tortácskákat a félretett cukkinis keverékkel és a pisztáciával. Melegen tálaljuk őket.

Ha e sütiket a nyári hónapokban készítjük, próbáljunk olyan cukkinit vásárolni, amin még rajta vannak a szirmok, ezekkel látványosabbá tehetjük a tálalást.

Alap kenyértészta

Kép nélkül
50 dkg sima liszt
1.4 dkg szárított élesztő vagy
3 dkg élesztő
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál
3.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor

1. A kenyértészta készítéséhez egy kis tálban keverjük össze az élesztőt és a cukrot. Öntsük rá a meleg víz felét és kevergessük, amíg az élesztő feloldódik. Tegyük félre 10-15 percre, amíg habosodni kezd.

2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy nagy tálba. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt, a megmaradt víz nagy részét és az olajat. Keverjük, amíg a liszt fölveszi a folyadékot, ha szükséges, adjunk hozzá további vizet.

3. Tegyük át a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre és formáljunk belőle gömböt. Öklünkkel nyomkodjuk le, hogy kissé kiterítsük. A tészta távolabbi végét hajtsuk magunk felé, és tenyerünk csukló felőli részével nyomkodva hajtsuk vissza. Hajtsuk magunk felé, majd fordítsuk el a tésztát egy negyed fordulattal. Ismételjük meg sokszor a hajtogatást, óvatosan és a lehető legkisebb nyomást gyakorolva, amíg a tészta sima és ruganyos lesz, a felszíne alatt jól látható légbuborékok képződnek, és amikor tenyérrel szétlapítjuk, visszaugrik eredeti formájára. Mindez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

4. A tésztát tegyük át egy nagy, kiolajozott tálba és borítsuk le konyharuhával. Tegyük félre, amíg kétszeresére kel (körülbelül 1 1/2 óra). Ujjunkat nyomjuk a tésztába: ha a mélyedés megmarad, a tészta megkelt.

Ricottás, cukkinis tortácskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1351 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Ricottás, cukkinis tortácskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
recept beküldése