Hagymás, sajtos, olívás háromszögek



Elkészítés:
1. Készítsük el az alap kenyértésztát, majd tegyük félre kelni.
2. Nagy serpenyőben, közepes lángon pároljuk meg a hagymát a vízzel, 2 evőkanál olajjal, valamint a kakukkfűvel és a rozmaringgal közepes lángon. amíg a folyadék elpárolog (körülbelül 5-10 perc). Sózzuk, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
3. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütő 7-es fokozat). Olajozzunk ki két nagy sütőlapot.
4. A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett gyúródeszkára és 1-2 perc alatt gyúrjuk át. Nyújtsuk ki körülbelül 3 mm vastagra és vágjuk fel háromszögletű darabokra. Minden háromszögre pakoljunk valamennyi sajtot, hagymás keveréket és olívát. Ízesítsük őket borssal és locsoljuk meg a maradék evőkanál olajjal.
5. A tésztaháromszögeket pakoljuk az előkészített sütőlapokra. Süssük őket 10-12 percig, amíg a tészta aranyszínűre pirul. Forrón vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Alap kenyértészta

1. A kenyértészta készítéséhez egy kis tálban keverjük össze az élesztőt és a cukrot. Öntsük rá a meleg víz felét és kevergessük, amíg az élesztő feloldódik. Tegyük félre 10-15 percre, amíg habosodni kezd.
2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy nagy tálba. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt, a megmaradt víz nagy részét és az olajat. Keverjük, amíg a liszt fölveszi a folyadékot, ha szükséges, adjunk hozzá további vizet.
3. Tegyük át a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre és formáljunk belőle gömböt. Öklünkkel nyomkodjuk le, hogy kissé kiterítsük. A tészta távolabbi végét hajtsuk magunk felé, és tenyerünk csukló felőli részével nyomkodva hajtsuk vissza. Hajtsuk magunk felé, majd fordítsuk el a tésztát egy negyed fordulattal. Ismételjük meg sokszor a hajtogatást, óvatosan és a lehető legkisebb nyomást gyakorolva, amíg a tészta sima és ruganyos lesz, a felszíne alatt jól látható légbuborékok képződnek, és amikor tenyérrel szétlapítjuk, visszaugrik eredeti formájára. Mindez körülbelül 10 percet vesz igénybe.
4. A tésztát tegyük át egy nagy, kiolajozott tálba és borítsuk le konyharuhával. Tegyük félre, amíg kétszeresére kel (körülbelül 1 1/2 óra). Ujjunkat nyomjuk a tésztába: ha a mélyedés megmarad, a tészta megkelt.