Hagymás, sajtos, olívás háromszögek

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymás, sajtos, olívás háromszögek
Adag: 6 főre (2 tepsi)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szem kimagozott fekete olívabogyó
4 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
30 dkg frissen reszelt mozzarella sajt
vagy
30 dkg szeletelt mozzarella sajt
1 evőkanál finomra vágott rozmaring
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
1 ¾ dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A sütőlap kenéséhez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Készítsük el az alap kenyértésztát, majd tegyük félre kelni.

2. Nagy serpenyőben, közepes lángon pároljuk meg a hagymát a vízzel, 2 evőkanál olajjal, valamint a kakukkfűvel és a rozmaringgal közepes lángon. amíg a folyadék elpárolog (körülbelül 5-10 perc). Sózzuk, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

3. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütő 7-es fokozat). Olajozzunk ki két nagy sütőlapot.

4. A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett gyúródeszkára és 1-2 perc alatt gyúrjuk át. Nyújtsuk ki körülbelül 3 mm vastagra és vágjuk fel háromszögletű darabokra. Minden háromszögre pakoljunk valamennyi sajtot, hagymás keveréket és olívát. Ízesítsük őket borssal és locsoljuk meg a maradék evőkanál olajjal.

5. A tésztaháromszögeket pakoljuk az előkészített sütőlapokra. Süssük őket 10-12 percig, amíg a tészta aranyszínűre pirul. Forrón vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Ha nem szeretjük az olívát, egyszerűen hagyjuk el. A hagyma, a sajt és a zöld fűszerek önmagukban is pompás ízűek.

Alap kenyértészta

Kép nélkül
50 dkg sima liszt
1.4 dkg szárított élesztő vagy
3 dkg élesztő
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál
3.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor

1. A kenyértészta készítéséhez egy kis tálban keverjük össze az élesztőt és a cukrot. Öntsük rá a meleg víz felét és kevergessük, amíg az élesztő feloldódik. Tegyük félre 10-15 percre, amíg habosodni kezd.

2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy nagy tálba. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt, a megmaradt víz nagy részét és az olajat. Keverjük, amíg a liszt fölveszi a folyadékot, ha szükséges, adjunk hozzá további vizet.

3. Tegyük át a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre és formáljunk belőle gömböt. Öklünkkel nyomkodjuk le, hogy kissé kiterítsük. A tészta távolabbi végét hajtsuk magunk felé, és tenyerünk csukló felőli részével nyomkodva hajtsuk vissza. Hajtsuk magunk felé, majd fordítsuk el a tésztát egy negyed fordulattal. Ismételjük meg sokszor a hajtogatást, óvatosan és a lehető legkisebb nyomást gyakorolva, amíg a tészta sima és ruganyos lesz, a felszíne alatt jól látható légbuborékok képződnek, és amikor tenyérrel szétlapítjuk, visszaugrik eredeti formájára. Mindez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

4. A tésztát tegyük át egy nagy, kiolajozott tálba és borítsuk le konyharuhával. Tegyük félre, amíg kétszeresére kel (körülbelül 1 1/2 óra). Ujjunkat nyomjuk a tésztába: ha a mélyedés megmarad, a tészta megkelt.

Hagymás, sajtos, olívás háromszögek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1863 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Hagymás, sajtos, olívás háromszögek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
hírlevél