Focacciák krémsajttal és sonkával

| Többsajtos focaccia receptek
Adag: 4-6 főre (2 tepsi)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A feltéthez:
15 dkg kockára vágott prosciutto
15 dkg krémsajt
6 dkg fenyőmag
2 teáskanál sós lében eltett zöldbors
1 evőkanál finomra vágott snidling
9 dkg durvára vágott dióbél
1 dl zsírdús tejszín
A tésztához:
másfél dl langyos tej
1 evőkanál kristálycukor
15 dkg sima liszt
3 dkg friss élesztő
vagy
15 dkg korpás liszt
vagy
ízlés szerint

Elkészítés:

1 A focacciák készítéséhez keverjük össze az élesztőt, a cukrot és a tejet egy kis tálkában. Hagyjuk állni, amíg hab képződik rajta (10-15 perc).

2. Szitáljuk a kétféle lisztet, a kukoricakeményítőt és a sót egy nagy tálba. Keverjük hozzá az élesztős keveréket, hogy sima tésztát kapjunk. Gyúrjuk a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, amíg sima és ruganyos lesz (körülbelül 10 perc). Helyezzük kiolajozott tálba és tegyük félre körülbelül 2 órára, míg a duplájára kel.

3. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Két sütőlapra terítsünk sütőpapírt.

4. A tésztát borítsuk enyhén lisztezett munkalapra és 1-2 perc alatt gyúrjuk át.

A tésztát a lisztezett felületen nyújtsuk ki körülbelül 5 mm vastagra. Pogácsaszaggató segítségével szaggassunk belőle 5 cm-es korongokat. A lehulló tésztadarabokat gyúrjuk újra, amíg a tészta kitart.

5. A tésztakorongokat rendezzük el az előkészített sütőlapokon. Süssük őket 15 perc alatt aranybarnára. Rácsra szedve hagyjuk őket kihűlni.

6. A feltét összeállításához alaposan keverjük össze a Gorgonzolát, a 40%-os tejszínt és a dióbelet tálban. Keverjük össze a krémsajtot, a snidlinget a zöld borsot, a fenyőmagot és a sót egy másik edényben.

7. A korongok felére kenjünk a gorgonzolás krémből, majd helyezzünk a tetejükre egy szelet sonkát. A korongok másik felét a krémsajtos keverékkel kenjük meg, és ezekre is helyezzünk egy szelet sonkát. Tálaljuk.

E pizzatészta a hozzáadott tejtől puhább, morzsalékosabb lesz, mint a hagyományos kenyértészta.
Focacciák krémsajttal és sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1585 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Focacciák krémsajttal és sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
hírlevél