Tarisznyarák- és avokádósaláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Tarisznyarák- és avokádósaláta
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg főtt tarisznyarák
2 db hámozott, kimagozott avokádó
12 és fél dkg majonéz
12 és fél dkg tejföl
2 szál finomra vágva zellerszár
2 szál finomra vágva újhagyma
2 evőkanál friss korianderzöld
1 teáskanál cayenne-bors
¼ teáskanál Tabasco-szósz
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss korianderzöld
A tálaláshoz:
ízlés szerint kukoricachips

Elkészítés:

1. Keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a zellert, az újhagymát, a koriandert, a Cayenne-borsot, a rákhúst és a tabasco szószt egy közepes tálban. Óvatosan, de alaposan keverjük el.

2. Osszuk szét az avokádókockákat 6-8 tálalópohárba. Helyezzük rájuk a kaliforniai paprika felét. Kanalazzuk rá a rákhúsos keveréket. Mindegyik pohár tetejét díszítsük fel a megmaradt kaliforniai paprikával és korianderlevéllel.

3. Tálalásig hűtsük hűtőszekrényben. Kukoricachipsszel kínáljuk.

E salátát apró üvegpoharakban tálaljuk, mint elegáns étvágygerjesztőt.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Tarisznyarák- és avokádósaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Tarisznyarák- és avokádósaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
pinterest