Gorgonzolás, hagymás pizza friss zsályával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gorgonzolás, hagymás pizza friss zsályával
Adag: 2-4 főre (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál finomra vágott zsálya
2 nagyobb fej hámozott, karikára vágott fehér hagyma
15 dkg morzsolt gorgonzola sajt
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Készítsük el az alap kenyértésztát és tegyük félre kelni.

2. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Olajozzunk ki egy 30 cm átmérőjű pizzaformát.

3. A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett munkafelületre és gyúrjuk át egy perc alatt. Ujjbeggyel nyomkodjuk a tésztát a pizzasütő formába. Locsoljuk meg a tetejét olajjal. Szórjuk meg a zsályalevéllel, majd a hagymakarikákkal. Sózzuk meg.

4. Süssük 15-20 percig, amíg a tészta barnulni kezd. Szórjuk meg a gorgonzolával és süssük további 5-10 percig, amíg a sajt hólyagosodni kezd és megbarnul. Forrón tálaljuk.

A gorgonzola, a hagyma és a zsálya pompás ízkombinációt képez. E pizzát forrón, a sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

Alap kenyértészta

Kép nélkül
50 dkg sima liszt
1.4 dkg szárított élesztő vagy
3 dkg élesztő
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál
3.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor

1. A kenyértészta készítéséhez egy kis tálban keverjük össze az élesztőt és a cukrot. Öntsük rá a meleg víz felét és kevergessük, amíg az élesztő feloldódik. Tegyük félre 10-15 percre, amíg habosodni kezd.

2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy nagy tálba. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt, a megmaradt víz nagy részét és az olajat. Keverjük, amíg a liszt fölveszi a folyadékot, ha szükséges, adjunk hozzá további vizet.

3. Tegyük át a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre és formáljunk belőle gömböt. Öklünkkel nyomkodjuk le, hogy kissé kiterítsük. A tészta távolabbi végét hajtsuk magunk felé, és tenyerünk csukló felőli részével nyomkodva hajtsuk vissza. Hajtsuk magunk felé, majd fordítsuk el a tésztát egy negyed fordulattal. Ismételjük meg sokszor a hajtogatást, óvatosan és a lehető legkisebb nyomást gyakorolva, amíg a tészta sima és ruganyos lesz, a felszíne alatt jól látható légbuborékok képződnek, és amikor tenyérrel szétlapítjuk, visszaugrik eredeti formájára. Mindez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

4. A tésztát tegyük át egy nagy, kiolajozott tálba és borítsuk le konyharuhával. Tegyük félre, amíg kétszeresére kel (körülbelül 1 1/2 óra). Ujjunkat nyomjuk a tésztába: ha a mélyedés megmarad, a tészta megkelt.

Gorgonzolás, hagymás pizza friss zsályával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1504 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Gorgonzolás, hagymás pizza friss zsályával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
recepttár