Libanoni pizza

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Libanoni pizza
Adag: 8-10 főre (2 tepsi)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl natúr joghurt
100 dkg darabolt marhahús
4 evőkanál fenyőmag
1 teáskanál őrölt fahéj
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 fej finomra vágva hagyma
1 teáskanál
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál szegfűbors
½ teáskanál darált erős paprika

Elkészítés:

1. Készítsük el az alap kenyértésztát és tegyük félre kelni.

2. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk 3-4 percig, amíg megpuhul. Tegyük bele a marhahúst, és körülbelül 5 perc alatt pirítsuk egyenletesen barnára. Adjuk hozzá a fenyőmagot, a sót, a borsot, a szegfűborsot, az erős paprikát és a fahéjat. Kis lángon főzzük 30 percig. Utána húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a joghurtot.

3. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Olajozzunk ki két jókora sütőlapot.

4. A pizzatésztát osszuk nagyjából tojás nagyságú darabokra, és gyúrjuk őket sima gömbökké. Fedjük le őket és pihentessük 15 percig. Helyezzük a tésztalabdákat a sütőlapokra és lapítsuk ki őket nagyjából 5 mm vastagságúra. A tetejüket kenjük meg a feltéttel.

Süssük a pizzákat 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek. Forrón tálaljuk.

E tartalmas pizzát azonnal tálaljuk, mihelyt kivettük a sütőből. Gőzölgően, forrón a legjobb.

Alap kenyértészta

Kép nélkül
50 dkg sima liszt
1.4 dkg szárított élesztő vagy
3 dkg élesztő
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál
3.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor

1. A kenyértészta készítéséhez egy kis tálban keverjük össze az élesztőt és a cukrot. Öntsük rá a meleg víz felét és kevergessük, amíg az élesztő feloldódik. Tegyük félre 10-15 percre, amíg habosodni kezd.

2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy nagy tálba. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt, a megmaradt víz nagy részét és az olajat. Keverjük, amíg a liszt fölveszi a folyadékot, ha szükséges, adjunk hozzá további vizet.

3. Tegyük át a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre és formáljunk belőle gömböt. Öklünkkel nyomkodjuk le, hogy kissé kiterítsük. A tészta távolabbi végét hajtsuk magunk felé, és tenyerünk csukló felőli részével nyomkodva hajtsuk vissza. Hajtsuk magunk felé, majd fordítsuk el a tésztát egy negyed fordulattal. Ismételjük meg sokszor a hajtogatást, óvatosan és a lehető legkisebb nyomást gyakorolva, amíg a tészta sima és ruganyos lesz, a felszíne alatt jól látható légbuborékok képződnek, és amikor tenyérrel szétlapítjuk, visszaugrik eredeti formájára. Mindez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

4. A tésztát tegyük át egy nagy, kiolajozott tálba és borítsuk le konyharuhával. Tegyük félre, amíg kétszeresére kel (körülbelül 1 1/2 óra). Ujjunkat nyomjuk a tésztába: ha a mélyedés megmarad, a tészta megkelt.

Libanoni pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1863 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Libanoni pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
ételfotó