Pizzetták ricottával és cukkinivel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pizzetták ricottával és cukkinivel
Adag: 8-10 főre (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ csésze friss ricotta sajt
6 nagy hosszában félbevágott cukkinivirág
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej apróra vágott mogyoróhagyma
3 db zsenge, finomra vágva cukkini
2 db tojás
1 evőkanál kakukkfű
5 dkg összevagdalt pisztácia
10 db vékonyra szeletelt koktélparadicsom
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Készítsük el az alap kenyértésztát a 84. oldalon olvasható utasítások szerint, majd tegyük félre kelni.

2. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Olajozzunk ki egy nagy sütőlapot.

3. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes hőfokon. Süssük benne a mogyoróhagymát és a cukkinit, amíg megpuhulnak, körülbelül 5 percig. Sózzuk, borsozzuk

4. Törjük össze a ricottát a tojásokkal és a kakukkfűvel egy nagy tálban.

5. Osszuk a tésztát tíz egyenlő részre és formáljunk belőlük átmérőjű korongokat. Helyezzük őket az előkészített sütőlapra és hagyjuk 30 percig kelni.

6. Keverjük össze a hagymás cukkinit és a pisztáciát a ricottás keverékkel. Minden pizzettára helyezzünk néhány szelet koktélparadicsomot. A ricottás keveréket kanalazzuk a tetejükre.

Süssük őket 10 percig. A hőmérsékletet csökkentsük 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat), és süssük őket arany színűre (további 10 perc).

Ha van cukkinivirágunk, díszítsük fel vele a pizzákat, majd forrón tálaljuk őket.

A cukkinivirágot a nyári hónapokban találhatjuk meg boltokban és jobb zöldségeseknél. Felhasználás előtt óvatosan mossuk meg.

Alap kenyértészta

Kép nélkül
50 dkg sima liszt
1.4 dkg szárított élesztő vagy
3 dkg élesztő
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál
3.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor

1. A kenyértészta készítéséhez egy kis tálban keverjük össze az élesztőt és a cukrot. Öntsük rá a meleg víz felét és kevergessük, amíg az élesztő feloldódik. Tegyük félre 10-15 percre, amíg habosodni kezd.

2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy nagy tálba. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt, a megmaradt víz nagy részét és az olajat. Keverjük, amíg a liszt fölveszi a folyadékot, ha szükséges, adjunk hozzá további vizet.

3. Tegyük át a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre és formáljunk belőle gömböt. Öklünkkel nyomkodjuk le, hogy kissé kiterítsük. A tészta távolabbi végét hajtsuk magunk felé, és tenyerünk csukló felőli részével nyomkodva hajtsuk vissza. Hajtsuk magunk felé, majd fordítsuk el a tésztát egy negyed fordulattal. Ismételjük meg sokszor a hajtogatást, óvatosan és a lehető legkisebb nyomást gyakorolva, amíg a tészta sima és ruganyos lesz, a felszíne alatt jól látható légbuborékok képződnek, és amikor tenyérrel szétlapítjuk, visszaugrik eredeti formájára. Mindez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

4. A tésztát tegyük át egy nagy, kiolajozott tálba és borítsuk le konyharuhával. Tegyük félre, amíg kétszeresére kel (körülbelül 1 1/2 óra). Ujjunkat nyomjuk a tésztába: ha a mélyedés megmarad, a tészta megkelt.

Pizzetták ricottával és cukkinivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1355 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Pizzetták ricottával és cukkinivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
vegetáriánus ételek