Görög sajtos táska
Tiropita



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat). Készítsünk elő egy nagyméretű sütőlapot.
2. A töltelék készítéséhez keverjük össze a fetát, a Kefalotirit, a tojásokat, a kaprot és a mentát egy nagy tálban. Ízlés szerint sózzuk.
3. A joghurtos tésztához gyúrjuk össze a lisztet, a joghurtot és a sót egy nagy tálban, hogy sima tésztát kapjunk.
4. A tésztát nyújtsuk ki enyhén lisztezett munkalapon körülbelül 3 mm vastagra. Szaggassunk belőle 8 cm átmérőjű korongokat a lehulló széleket gyúrjuk újra. Körülbelül 8 korongot kell kapnunk.
5. Teáskanállal helyezzünk tölteléket minden korong közepére. Hajtsuk félbe a tésztakorongokat, a szegélyüket villával nyomkodjuk össze, hogy bordás legyen.
6. Rendezzük el a tiropitákat a sütőlapon, és kenjük meg őket a felvert tojással. Süssük őket 25-30 percig, amíg aranybarnára sülnek. Melegen tálaljuk.