Sajttal töltött bárkák

Barquette

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajttal töltött bárkák
Adag: 6-8 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg frissen reszelt fontina sajt
9 dkg frissen reszelt ementáli sajt
25 dkg frissen reszelt mozzarella sajt
vagy
25 dkg szeletelt mozzarella sajt
3 evőkanál sima liszt
3 evőkanál vaj
2 csésze tej
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Állítsuk össze a kenyértésztát az alrecept szerint. Meleg helyen kelesszük másfél óráig.

2. Egy közepes méretű lábosban melegítsük csaknem forrpontig a tejet közepes lángon.

3. Egy másik közepes lábasban olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a lisztet és gyorsan kevergessük 1 percig. Húzzuk le a lábast a tűzről és egyszerre öntsük bele a forró tejet. Habverővel, gyors mozdulatokkal kevergessük, amíg sima lesz. Tegyük vissza a tűzre és kevergessük folyamatosan tovább, amíg besűrűsödik.

4. Tegyük bele a mártásba a sajtokat és ízesítsük borssal. Keverjük, amíg a sajtok beleolvadnak a mártásba. Húzzuk le a tűzről.

5. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat).

6. A kenyértésztát szedjük szét 12 egyforma méretű darabra, és mindegyiket nyújtsuk ki körülbelül 8 cm hosszú téglalappá. A széleit egy kicsit sodorjuk fel, hogy pereme legyen, majd a két végét csípjük össze, hogy csónak alakot kapjunk. Minden bárkába kanalazzunk valamennyit a töltelékből.

7. Süssük őket 10-15 percig, amíg a kenyértészta aranybarnára sül, a sajtos töltelék pedig hólyagosodni kezd. Melegen tálaljuk.

E sütemény francia neve a barquette kis csónakot jelent. Úgy is készíthetjük, hogy a tésztával vajaskosár- vagy muffinsütő formákat bélelünk ki, ahelyett hogy kézzel formáznánk meg őket.

Alap kenyértészta

Kép nélkül
50 dkg sima liszt
1.4 dkg szárított élesztő vagy
3 dkg élesztő
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál
3.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor

1. A kenyértészta készítéséhez egy kis tálban keverjük össze az élesztőt és a cukrot. Öntsük rá a meleg víz felét és kevergessük, amíg az élesztő feloldódik. Tegyük félre 10-15 percre, amíg habosodni kezd.

2. Szitáljuk a lisztet és a sót egy nagy tálba. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt, a megmaradt víz nagy részét és az olajat. Keverjük, amíg a liszt fölveszi a folyadékot, ha szükséges, adjunk hozzá további vizet.

3. Tegyük át a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre és formáljunk belőle gömböt. Öklünkkel nyomkodjuk le, hogy kissé kiterítsük. A tészta távolabbi végét hajtsuk magunk felé, és tenyerünk csukló felőli részével nyomkodva hajtsuk vissza. Hajtsuk magunk felé, majd fordítsuk el a tésztát egy negyed fordulattal. Ismételjük meg sokszor a hajtogatást, óvatosan és a lehető legkisebb nyomást gyakorolva, amíg a tészta sima és ruganyos lesz, a felszíne alatt jól látható légbuborékok képződnek, és amikor tenyérrel szétlapítjuk, visszaugrik eredeti formájára. Mindez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

4. A tésztát tegyük át egy nagy, kiolajozott tálba és borítsuk le konyharuhával. Tegyük félre, amíg kétszeresére kel (körülbelül 1 1/2 óra). Ujjunkat nyomjuk a tésztába: ha a mélyedés megmarad, a tészta megkelt.

Sajttal töltött bárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1412 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Sajttal töltött bárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
google+