Csicseriborsó-lepény

Cecina, Farinata

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsó-lepény
Adag: 8 tepsi (64 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dl hideg víz
1 evőkanál
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. Keverjük össze a csicseriborsólisztet és a sót egy nagy tálban. A közepébe készítsünk mélyedést, és fakanállal fokozatosan keverjünk hozzá annyi vizet, hogy sűrűn folyós tésztát kapjunk. Tegyük félre pihenni legalább 4 órára vagy egy éjszakára.

2. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Készítsünk elő egy nagyobb, teflonbevonatú tepsit.

3. Öntsük az olajat a tepsibe. Öntsük bele a tésztát, hogy körülbelül 5 mm vastagon beborítsa az alját.

4. Süssük 8-10 percig, amíg a felszínén vékony kéreg képződik.

5. Felszeletelve helyezzük tálalótálra és hintsük meg bőségesen borssal. Forrón tálaljuk, néhány bazsalikomlevéllel díszítve.

E szokatlan kenyérféleség a toszkán partvidékről származik, ahol cecina vagy farinata néven ismerik. Gőzölgően forrón előételként vagy uzsonnaként fogyasztják.
Csicseriborsó-lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1144 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Csicseriborsó-lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
recept beküldése