Rántott polenta gombával, borsóval és sajttal

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt csiperkegomba
15 dkg szeletelt mozzarella sajt
15 dkg friss zöldborsó
vagy
6 szelet frissen elkészített polenta
vagy
6 szelet készen vásárolt polenta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
7 és fél dkg sima liszt
1 nagy felvert tojás
15 dkg finomszemcséjű, száraz zsemlemorzsa
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A sütéshez:
A tálaláshoz:
igény szerint friss bazsalikom

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat).

2. Hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a gombát és a zöldborsót. Keverjük össze alaposan, és dinszteljük, amíg csaknem megpuhul (körülbelül 5 perc). Adjuk hozzá a lecsepegtetett kapribogyót és sózzuk, borsozzuk. Kis lángon főzzük tovább, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, körülbelül 3-4 percig.

3. A polentaszeleteket szórjuk meg kevés liszttel, majd mártsuk meg a tojásban, végül a tálba kiszórt zsemlemorzsában.

4. A sütőolajat nagyobb fritőzben vagy mély lábasban forrósítsuk fel alaposan. Egy kisebb kenyérdarabbal ellenőrizzük le az olaj hőmérsékletét. Ha a kenyér rögtön buborékozva feljön a felszínre és elkezd pirulni, az olaj hőmérséklete megfelelő. A polentát több adagban süssük ki, egy adag kisütése körülbelül 5 percig tart. Szűrőkanállal szedjük konyhai papírtörlőre.

5. Minden szelet polentára helyezzünk egy kanálnyi zöldborsós gombát, valamint egy szelet mozzarellát. Toljuk sütőbe 5-10 percre, amíg a sajt megolvad és aranyszínűre sül. Szórjuk meg a bazsalikommal és forrón tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Polenta alaprecept

Polenta alaprecept
45 dkg kukoricadara
20 dl víz
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A vizet vastag falú lábosban felforraljuk és megsózzuk (1. kép).

2. Állandó keverés mellett apránként beleszórjuk a kukoricadarát (2. kép), hogy ne képződjenek csomók.

3. Közepes lángon tovább főzzük, közben hosszú nyelű fakanállal állandóan keverjük (3. kép). Szinte állandóan kell keverni, amíg megfő, ez akár 35-40 percet is igénybe vehet. Polentafőző készülékkel a keverés nehéz munkáját kihagyhatjuk.

4. A megfőtt kukoricakását tálba öntjük (4. kép) és forrón, húsétellel vagy mártással kínáljuk, vagy deszkára öntjük, kihűtjük és darabokra vágva kisütjük, esetleg kirántjuk.

Rántott polenta gombával, borsóval és sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2205 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Rántott polenta gombával, borsóval és sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
recept beküldése