Olasz kolbászos crostini
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre (18-20 darab)
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat).
2. Az átlós kenyérszeleteket terítsük szét egy sütőlapon, majd toljuk őket a sütőbe körülbelül 5 percre, hogy ropogósra és világos aranybarnára piruljanak.
3. Egy kis tálban keverjük össze a kolbászt a sajttal és az édesköménymaggal. A keverékkel kenjük meg az enyhén megpirított kenyérszeleteket. Süssük őket további 5 percig, amíg a sajt felhólyagosodik és barnára pirul. Forrón tálaljuk.
A Taleggio viszonylag puha, olasz, tehéntejből készülő sajt. Ha nem tudunk beszerezni, e receptben helyettesíthetjük durvára reszelt Fontina vagy Cheddar sajttal.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.