Bruschetta a tenger gyümölcseivel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg héjas vénuszkagyló
25 dkg héjas fekete kagyló
25 dkg főtt tintahal
25 dkg tisztított, darabolt garnélarák
8 szelet tömör tésztájú kenyér
1 és ¼ dl meleg tej
½ evőkanál vaj
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 gerezd egész fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál durvára vágott petrezselyemzöld
2 és fél dl száraz fehérbor
1 szál finomra vágva újhagyma
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 teáskanál sáfrány
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Áztassuk a fekete- és vénuszkagylót egy nagy tál hideg vízbe legalább egy órára, hogy kimosódjon belőlük a homok. Szedjük le a fekete kagyló rögzítőszőreit és sikáljuk le a héját alaposan. Hideg folyó víz alatt jól öblítsük le.

2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat).

3. Hevítsünk fel egy evőkanál olajat egy egész gerezd fokhagymával és egy evőkanál petrezselyemmel egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Tegyük bele a fekete- és a vénuszkagylót, és öntsük rá a bor felét. Fedjük le a serpenyőt és közepes, magas lángon pároljuk, amíg a kagylók kinyílnak.

4. A kagylók által engedett levet öntsük egy tálba, szűrjük le és tegyük félre. Azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, távolítsuk el. A kagylók húsát szedjük ki a héjukból és tegyük félre.

5. A megmaradt olajat melegítsük fel a vajjal egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, az újhagymát és a kaliforniai paprikát, és pirítsuk, amíg megpuhul, 2-3 percig.

6. Öntsük hozzá a megmaradt 1/2 csésze (125 ml) bort és főzzük tovább, amíg elpárolog.

Adjuk hozzá a kagyló levét és a sáfrányos tejet. Ízesítsük sóval, borssal. Főzzük tovább, amíg a mártás besűrűsödik, 5-10 percig. Adjuk hozzá a kagylót, a garnélát és a tintahalat, és főzzük tovább, amíg átmelegszik (2-3 perc).

7. Közben a kenyérszeleteket terítsük szét egy sütőlapon és süssük őket a sütőben 5 percig, amíg ropogósra és aranybarnára pirulnak.

8. Minden pirítós szeletet dörzsöljünk be fokhagymával, majd kanalazzuk rájuk a meleg kagylós mártást. Szórjuk meg őket a megmaradt petrezselyemmel és tálaljuk melegen.

A kagylós, rákos mártást csak közvetlenül tálalás előtt kanalazzuk a bruschettára! Hogy időt takarítsunk meg, készítsük el az ételt addig, amíg a mártás besűrűsödik, majd tegyük félre, s 1-2 órával később melegítsük újra a mártást, majd fejezzük be a főzést.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Bruschetta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1879 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Bruschetta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
szólj hozzá, értékelj