Tonhalas vol-au-vent

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tonhalas vol-au-vent
Adag: 4 főre (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db készen vásárolt tésztakosár
20 dkg apróra vágott konzerv tonhal
dl frissen préselt/facsart citromlé
1 db finomra reszelt, héja citrom
½ dkg frissen reszelt sajt
2 és fél dl tej
2 evőkanál sima liszt
2 szál finomra vágva újhagyma
2 evőkanál vaj
1 evőkanál finomra aprított snidling
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat). Helyezzük a tésztakosarakat sütőlemezre, és 8-10 perc alatt süssük őket aranybarnára. Tegyük őket rácsra, hogy ropogósra száradjanak, és kissé kihűljenek.

2. Melegítsük fel a vajat egy kis lábasban közepes láng fölött. Adjuk hozzá az újhagymát és pirítsuk 2-3 percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk további 1 percig. Fokozatosan keverjük hozzá a tejet, állandóan kevergetve, míg a mártás sűrű és sima nem lesz (3-5 perc).

3. Tegyük bele a sajtot, a citromhéjat és -levet, valamint a tonhalat. Adjunk hozzá egy kicsivel több tejet, ha a keverék túl sűrűnek bizonyulna.

4. Osszuk el a tonhalas keveréket egyenletesen a vol-au-vent kosárkák között, majd szórjuk meg őket a snidlinggel. Melegen tálaljuk.

A vol-au-vent francia eredetű vajastészta-kosár. A neve könnyűségre utal, azt jelenti: „szélfútta”.
Tonhalas vol-au-vent
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2655 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Tonhalas vol-au-vent
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
van itthon