Vol-au-vent krémes mártással és garnélával

Adag: 8-10 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 kicsi tésztakosár
36 kisebb tisztított garnélarák
2 evőkanál vaj
3 evőkanál sima liszt
2 és fél dl tej
1 evőkanál finomra vágott snidling
1 teáskanál édes fűszerpaprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
néhány csepp frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint
A tepsi kenéséhez:
igény szerint forrásban lévő víz
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Olajozzunk ki egy nagy tepsit és béleljük ki sütőpapírral.

2. Forraljunk fel sós vizet egy fazékban, közepes lángon. Tegyük bele a garnélát és főzzük 1 percig. Szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg és vágjuk fel durván a rákfarkak felét.

3. Melegítsünk vajat egy kis lábasban alacsony lángon. Tegyük hozzá a lisztet, és kis lángon pirítsuk 2 percig, folyamatosan kevergetve. Húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá egyszerre az összes tejet. Kis lángon, folyamatosan kevergessük, amíg sűrű és sima nem lesz (3-5 perc). Húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a vágott garnélát, a citromlevet, a snidlinget, a fűszerpaprikát, valamint sót és borsot.

4. Töltsük meg a kosárkákat a rákos mártással. Egyeseket díszítsünk fel az egészben hagyott rákfarkakkal. Rendezzük el őket az előkészített tepsiben. Süssük a kosarakat körülbelül 10 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül. Forrón vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Vol-au-vent krémes mártással és garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1556 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Vol-au-vent krémes mártással és garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
recept beküldése