Kagylós crostini

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető drága
Kagylós crostini
Adag: 8 főre (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 szelet tömör tésztájú kenyér
100 dkg héjas vénuszkagyló
1 gerezd egész fokhagyma
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 db szárított, tört piros chilipaprika
2 db összevágott paradicsom
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Áztassuk a kagylót egy nagy tál hideg vízbe 1 órára. Csepegtessük le alaposan.

2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat).

3. Tegyük a kagylót, 2 evőkanál olívaolajat, valamint az egész gerezd fokhagymát egy nagy serpenyőbe, és közepes, nagy lángon melegítsük. Öntsük rá a bort, fedjük le és főzzük, amíg a kagylók kinyílnak (körülbelül 5-7 perc). Szedjük ki a kagylókat a serpenyőből, és távolítsuk el azokat, amelyek nem nyíltak ki.

4. A nyitott kagylókból emeljük ki a húsukat és tegyük egy edénybe. Fedjük le őket egy tányérral, nehogy kiszáradjanak.

5. Melegítsük fel a megmaradt 2 evőkanál olajat egy serpenyőben, közepes hőfokon. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, a petrezselymet és a chilit, és pirítsuk, amíg a fokhagyma világos aranyszínű lesz (körülbelül 3-4 perc).

6. Tegyük hozzá a paradicsomot, és főzzük körülbelül 10 percig, amíg a leve kellően besűrűsödik.

7. A kenyérszeleteket terítsük szét egy sütőlapon és mintegy 5 perc alatt pirítsuk őket ropogósra és világos aranybarnára a sütőben.

8. Adjuk a kagylóhúst a paradicsomos keverékhez, keverjük össze és húzzuk le a tűzről. Kenjük meg vele a pirítós szeleteket és melegen tálaljuk.

Az alacsony zsír- és magas ómega-3-tartalmú vénuszkagyló elősegíti a keringési rendszer egészségét. Szintén sokat tartalmaz fehérjéből, foszforból, vasból, káliumból és A-vitaminból.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Kagylós crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1427 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Kagylós crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
bevásárlólista