Sonkás-őszibarackos-kéksajtos crostini
Előételek | Sajtos melegszendvics receptek , Sonkás melegszendvics receptek , Gyümölcsös melegszendvics receptek
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő, 4-es fokozat).
2. Az átlósan vastagon felszeletelt kenyet terítsük szét egy sütőlapon, és tegyük őket a sütőbe 5 percre, amíg ropogósra és világos aranybarnára pirulnak.
3. Minden kenyérszeletre kenjünk egy kevés kéksajtot. Helyezzünk rájuk egy fél szelet feltekert sonkát, valamint egy szelet őszibarackot. Ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük a feltéteket.
4. Tálaljuk őket, amíg a pirítós még meleg.
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel. Úgy is lehet készíteni, hogy az őszibarackot sárgadinnyeszeletekkel helyettesítjük.