Toszkán bruschettarudak

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Toszkán bruschettarudak
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb gerezd fokhagyma
8 szelet tömör tésztájú fehérkenyér
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat).

2. Pirítsuk a centis kenyérszeleteket 5-7 percig, amíg ropogósak és világos aranybarnák lesznek. Fontos, hogy a kenyér kiszáradjon a pirítás közben, és ezt kenyérpirítóban nem lehet elérni. Mindegyik szeletet dörzsöljük be a fokhagymával.

3. A pirított kenyereket rendezzük el egy tálalótálon. Sózzuk, borsozzuk őket, valamint locsoljuk meg az olajjal. Minden szeletet vágjunk 3-4 hosszú rúdra vagy négyzetre. Melegen tálaljuk őket.

Ennél a tipikus toszkán fogásnál egyszerűbb ételt alig lehet elképzelni. Azonban ügyeljünk arra, hogy miként a többi toszkán ételt, ezt is csak a legkiválóbb hozzávalókból szabad elkészíteni. Az olaj mindenképp legyen friss, hidegen sajtolt extra szűz olíva, a kenyérnek pedig tömör állagúnak és lehetőleg sótlannak kell lennie.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Toszkán bruschettarudak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1377 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Toszkán bruschettarudak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
ételfotó