Paradicsomos-mandulás pesto

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos-mandulás pesto
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg egész, pirított mandula
12 és fél dkg olajban eltett szárított paradicsom
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 és fél dkg petrezselyemzöld
2 és fél dkg bazsalikomlevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint vegyes zöldség

Elkészítés:

1. Tegyük a napon szárított paradicsomot turmixgépbe és vágjuk vele össze durvára. Adjuk hozzá a mandulát, a bazsalikomot, a petrezselymet, a parmezánt és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és még járó motor mellett fokozatosan adjuk hozzá az olajat.

2. Tálaljuk a sósrudakkal, a zöldségekkel vagy mindkettővel.

Ha kedveljük a napon szárított paradicsom intenzív ízét, akkor ezt a pestót is szeretni fogjuk. Frissen kifőzött olasz tésztával vagy rizzsel is kiváló.
Ez a pesto akkor a legfinomabb, ha kissé darabos állagú, ezért ne őröljük a mandulát túl finomra.

Oregánós kenyérrudak

Oregánós kenyérrudak
2 evőkanál szárított, finomra vágott oregánó vagy
3 evőkanál friss, finomra vágott oregánó
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
6 dkg meleg vaj vagy
6 dkg meleg sertészsír
A sütőlemez kenéséhez::
igény szerint olaj

1. Az alrecept szerint készítsük el a kenyértésztát. Fokozatosan dolgozzuk bele a tésztába a sertészsírt és az oregánót, miközben gyúrjuk. Meleg helyen kelesszük 1 1/2 óráig.

2. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő 6-os fokozat). Olajozzunk meg két nagy méretű sütőlemezt.

3. Nyomkodjuk le a tésztát és kissé gyúrjuk át lisztezett munkafelületen. Tépjünk le belőle körülbelül tojás nagyságú darabokat és sodorjuk őket körülbelül 30 cm hosszúra. Helyezzük őket az előkészített sütőlapokra, jó sok helyet kihagyva. Kenjük meg őket az olajjal és kelesszük 15 percig.

4. Süssük a rudakat 15-20 percig, amíg ropogósra és aranybarnára pirulnak. Rácsra szedve hagyjuk őket kihűlni. Szobahőmérsékleten tálaljuk őket.

Paradicsomos-mandulás pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1327 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Paradicsomos-mandulás pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
google+