Ricottamártogató cruditével

Ricottamártogató friss zöldségekkel

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ricottamártogató cruditével
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb fej rózsáira bontott karfiol
4 szál tisztított újhagyma
4 szál szárzeller
8 db apró cukkini
12 szem retek
2 kisebb fej piros radicchio saláta
25 dkg ricotta sajt
2 kisebb fej édes lilahagyma
1 csipet sáfrány
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál ecetes torma
4 evőkanál blansírozott, finomra vágott pisztácia
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az újhagymákat a közepüktől hosszában vágjuk végig a zöld végük felé. Ismételjük meg e vágást, majd a hagymákat helyezzük egy jeges vízzel teli tálba. Hagyjuk őket a vízben 20-30 percig, amíg a vágott végük felpöndörödik.

2. A karfiolt forró, sós vízben 3-5 perc alatt főzzük, amíg éppen megpuhul. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.

3. A zellerszárat, a cukkinit és a retket vágjuk hasábokra vagy vékony rudacskákra. A hagymát szeleteljük karikára. A radicchiót tépjük falatnyi darabokra.

4. Az előkészített zöldségeket rendezzük el egy tálalótálon.

5. Keverjük össze a sáfrányt, a citromlevet és a tormát egy kisebb edényben. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá az olajat és a ricottát, és keverjük el alaposan a hozzávalókat. Keverjük hozzá a pisztáciát.

6. Helyezzünk egy mártásos tálban mártogatót a zöldséges tálra, és tálaljuk.

A ricotta olasz sajt, amit tehén vagy juhtej savójából készítenek. Sok kalciumot, fehérjét és szelént tartalmaz. A crudité a mártogatni való, friss ropogós zöldségek francia neve.
Ricottamártogató cruditével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2002 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
Ricottamártogató cruditével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Harapnivalók
Harapnivalók
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Egyszerűen elkészíthető harapnivalók családunk és barátaink örömére. Ebben az elegáns és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk minden alkalomra. Az ízletes, egészséges fogások megfelelő tálalásában... bővebben...
van itthon