Ricottamártogató cruditével
Ricottamártogató friss zöldségekkel



Elkészítés:
1. Az újhagymákat a közepüktől hosszában vágjuk végig a zöld végük felé. Ismételjük meg e vágást, majd a hagymákat helyezzük egy jeges vízzel teli tálba. Hagyjuk őket a vízben 20-30 percig, amíg a vágott végük felpöndörödik.
2. A karfiolt forró, sós vízben 3-5 perc alatt főzzük, amíg éppen megpuhul. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.
3. A zellerszárat, a cukkinit és a retket vágjuk hasábokra vagy vékony rudacskákra. A hagymát szeleteljük karikára. A radicchiót tépjük falatnyi darabokra.
4. Az előkészített zöldségeket rendezzük el egy tálalótálon.
5. Keverjük össze a sáfrányt, a citromlevet és a tormát egy kisebb edényben. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá az olajat és a ricottát, és keverjük el alaposan a hozzávalókat. Keverjük hozzá a pisztáciát.
6. Helyezzünk egy mártásos tálban mártogatót a zöldséges tálra, és tálaljuk.