Bruschetta zsomborral és fetával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bruschetta zsomborral és fetával
Adag: 10 főre (30 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg feta sajt
1 nagyobb bagett
néhány levél csíkokra vágott zsombor
6 szelet prosciutto
2 teáskanál finomra reszelt narancshéj
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Egy centis szeletekre vágjuk a franciakenyeret, megkenjük egy kevés olívaolajjal, és megpirítjuk mindkét oldalán.

2. Rájuk tesszük a zsomborleveleket. Összekeverjük a fetát a narancshéjjal és az olívaolajjal.

3. Ebből a keverékből 2 teáskanálnyit teszünk a zsomborral meghintett kenyérszeletekre.

4. Ropogósra sütjük a prosciutto-szeleteket, majd rámorzsoljuk a bruschettára.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Bruschetta zsomborral és fetával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1344 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Bruschetta zsomborral és fetával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
most van szezonja