Kávémázas mogyorós szelet



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a mogyorót és a sót.
2. Egy másik tálban a vajat és a porcukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot.
3. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 perc-re hűtőszekrénybe rakjuk.
4. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.
5. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk.
6. A mázhoz a tojásfehérjét, és a 2 teásknál meleg vízben vízben feloldott kávét összekeverjük, majd a tészta tetejére kenjük.
7. A tésztát 8x4 cm-es szeletekre vágjuk, az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re, és 12-15 perc alatt megsütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.