Narancsos szelet

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancsos szelet
Adag: 1 tepsi (16-20 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db összevagdalt narancs
5 evőkanál kristálycukor
6 dkg olvasztott vaj
1 db felvert tojás
1 csipet
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál sütőpor
10 dkg kimagozott, finomra vágott datolya
másfél dl tej
1 db finomra reszelt, héja narancs
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 20x20 cm-es tepsit kivajazunk.

2. A tejet alacsony hőfokon felmelegítjük, tálba öntjük, a datolyát 15 percig áztatjuk.

3. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat és a sót.

4. A tojást, a vajat, a cukrot és a narancshéjat a tejes datolyával összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékot és a narancshúst. Összedolgozzuk.

5. A tésztát az előkészített tepsibe kanalazzuk, és 35-40 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egyforma szeletekre vágjuk.

Narancsos szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1013 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Narancsos szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
facebook