Narancsos szelet
Elkészítési idő:
75 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 20x20 cm-es tepsit kivajazunk.
2. A tejet alacsony hőfokon felmelegítjük, tálba öntjük, a datolyát 15 percig áztatjuk.
3. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat és a sót.
4. A tojást, a vajat, a cukrot és a narancshéjat a tejes datolyával összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékot és a narancshúst. Összedolgozzuk.
5. A tésztát az előkészített tepsibe kanalazzuk, és 35-40 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egyforma szeletekre vágjuk.