Kókuszkocka

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszkocka
Adag: 1 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tojás
1 evőkanál tej
12 és fél dkg darabolt vaj
5 dkg zabpehely
2 evőkanál őrölt mandula
5 dkg finomra vágott dió
½ teáskanál
½ teáskanál sütőpor
12 és fél dkg univerzális liszt
vagy
12 és fél dkg fehér liszt
1 evőkanál aranyszirup
vagy
1 evőkanál kukoricaszirup
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 28 x 18 cm-es tepsit kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a diót, a mandulát, a zabpelyhet és a cukrot. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.

3. Egy kis lábasban alacsony hőfokon a tejben a kukoricaszirupot feloldjuk. Hozzáadjuk a tojást, összekeverjük. A száraz adalékhoz öntjük és összedolgozzuk.

4. A tésztát a tepsiben egyenletesen elterítjük, és 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Éles késsel kockákra vágjuk.

Kókuszkocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1392 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Kókuszkocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
tippek, fortélyok