Mázas rombuszok

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mázas rombuszok
Adag: 1 tepsi (30 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg finomra aprított dió
14 dkg kimagozott, finomra vágott datolya
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál
20 dkg barna cukor
2 db tojás
25 dkg olvasztott vaj
1 és ¼ dl tejföl
25 dkg fehér liszt
vagy
A citrommázhoz:
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
3 evőkanál olvasztott vaj
22 és fél dkg porcukor
1 evőkanál víz
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 33 x 23 cm-es tepsit kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Hozzákeverjük a barna cukrot. Hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. Belekeverjük a vajat, a tejfölt, a datolyát és a diót.

3. A tésztát az előkészített tepsibe kanalazzuk és 20-25 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

4. Egy tálban összekeverjük a porcukrot, a vajat és a citromlevet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy sima mázat kenhessünk a tészta tetejére.

5. A tésztát először csíkokra vágjuk, majd átlós vágással rombuszokká.

Mázas rombuszok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1304 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mázas rombuszok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
ételfotó