Mázas rombuszok



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 33 x 23 cm-es tepsit kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Hozzákeverjük a barna cukrot. Hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. Belekeverjük a vajat, a tejfölt, a datolyát és a diót.
3. A tésztát az előkészített tepsibe kanalazzuk és 20-25 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
4. Egy tálban összekeverjük a porcukrot, a vajat és a citromlevet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy sima mázat kenhessünk a tészta tetejére.
5. A tésztát először csíkokra vágjuk, majd átlós vágással rombuszokká.