Ribizlis kocka



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót. Belekeverjük a cukrot. Hozzámorzsoljuk a zsiradékot, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a ribizlit és a vizet. Kemény tésztát gyúrunk.
2. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). 1 sütőlemezt kivajazunk.
4. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk. A tésztát éles késsel 5x5 cm-es kockákra vágjuk, és az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.
5. Kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.