Ribizlis kocka

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ribizlis kocka
Adag: 1 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg szárított ribizli
½ teáskanál sütőpor
1 csipet
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál jéghideg víz
12 és fél dkg univerzális liszt
vagy
12 és fél dkg fehér liszt
9 dkg zsiradék
vagy
9 dkg sertészsír
szükség szerint jéghideg víz
A gyúródeszka szórásához:
igény szerint liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót. Belekeverjük a cukrot. Hozzámorzsoljuk a zsiradékot, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a ribizlit és a vizet. Kemény tésztát gyúrunk.

2. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). 1 sütőlemezt kivajazunk.

4. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es tésztát nyújtunk. A tésztát éles késsel 5x5 cm-es kockákra vágjuk, és az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.

5. Kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Ribizlis kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1500 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Ribizlis kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
facebook