Vajas ribizli kocka

Adag: 30 darab (2 tepsi)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 és fél dkg szárított ribizli
18 dkg darabolt vaj
1 db felvert tojássárgája
1 db tojás
1 csipet
10 dkg porcukor
vagy
35 dkg fehér liszt
A gyúródeszka szórásához:
igény szerint liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot és a sót. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk, majd beleütjük az egész tojást. Kemény tésztát gyúrunk. Kettéosztjuk és cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

3. Kissé lisztezett gyúródeszkán az egyik cipóból 35x30 cm-es tésztát nyújtunk. A ribizlit rászórjuk. A másik cipóból ugyanekkora tésztát nyújtunk. A ribizlire borítjuk, és a tésztát kissé összenyomjuk.

4. A tésztát kockákra vágjuk, és az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. A maradék tojássárgájával a kockák tetejét bekenjük, és 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Vajas ribizli kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1283 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Vajas ribizli kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
lexikon