Csokoládés, narancsos szelet

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés, narancsos szelet
Adag: 1 tepsi (30 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ¾ dl frissen préselt/facsart narancslé
1 evőkanál finomra reszelt narancshéj
3 evőkanál keserű kakaópor
10 dkg kimagozott, finomra vágott datolya
3 db tojás
15 dkg barna cukor
12 és fél dkg lágy vaj
¼ teáskanál
2 teáskanál sütőpor
22 és fél dkg univerzális liszt
vagy
22 és fél dkg fehér liszt
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 28x18 cm-es tepsit kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kakaót, a sütőport és a sót.

3. Egy másik tálban a vajat, és a barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a narancshéjat, a tojásokat, és tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot, narancslevet és a datolyát.

4. A tésztát az előkészített tepsibe kanalazzuk, és 30-35 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletekre vágjuk.

Csokoládés, narancsos szelet
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Csokoládés, narancsos szelet
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szótár