Pekándiós brownie

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pekándiós brownie
Adag: 1 tepsi (30 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg durvára vágott pekándió
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
4 db tojás
12 és fél dkg darabolt vaj
¼ teáskanál
2 teáskanál sütőpor
vagy
45 dkg fehér liszt
igény szerint víz

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 33x23 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk úgy, hogy a peremén túllógjon a fólia.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót.

3. Egy másik tálban a vajat, csokoládét vízfürdő fölött felolvasztjuk. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojásokat és kézi mixerrel magas fordulatszámon alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékot, a vaníliakivonatot és a pekándiót.

4. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, 25-30 perc sütés után a tészta teteje kemény lesz.

5. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Alufóliával deszkára rakjuk, a fóliát eltávolítjuk. Egyforma kockákra vágjuk.

Pekándiós brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1343 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Pekándiós brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
lexikon