Mandulás kocka

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás kocka
Adag: 2 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kemény habbá vert tojásfehérje
1 adag tortabevonó
6 dkg reszelt tejcsokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 33x23 cm-es tepsit kivajazunk.

2. Egy tálban 3 tojásfehérjéből kézi mixerrel magas fordulatszámon habot verünk. Hozzáadunk 200 g cukrot, és fényes, kemény habbá verjük.

3. Óvatosan belekeverjük a mandulát, a tejcsokoládét és a vaníliakivonatot.

4. A tésztát a tepsibe simítjuk, a maradék tojásfehérjét a maradék cukorral felverjük, a habot a tésztára kenjük, és 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

5. A tetejét a csokoládébevonóval megkenjük. Kockákra vágjuk.

Csokoládébevonó

Csokoládébevonó
5 dkg keserű kakaópor
2 evőkanál vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
30 dkg porcukor
2 evőkanál meleg víz

1. Egy tálba szórjuk a porcukrot, hozzáadjuk a kakaót.

2. Vízfürdő fölött hozzáadjuk a vajat, vaníliakivonatot, vizet.

3. Gyöngyöző víz felett állandóan kevergetjük. 3 perc alatt kenhető sűrűségű lesz.

Mandulás kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mandulás kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
cikkek