Rózsaszín öntetes keksz

Adag: 2 tepsi (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg málnalekvár
2 db tojás
12 és fél dkg vaj
¼ teáskanál
¼ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
½ teáskanál őrölt gyömbér
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál őrölt szegfűbors
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál keserű kakaópor
15 dkg fehér liszt
vagy
12 és fél dkg kukoricaliszt
vagy
12 és fél dkg kukoricakeményítő
1 evőkanál aranyszirup
vagy
1 evőkanál kukoricaszirup
A mázhoz:
10 dkg porcukor
kevés piros ételfesték
3 teáskanál meleg víz

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kukoricalisztet, a kakaót, a fahéjat, a szegfűborsot, a szódabikarbónát, a gyömbért, a szerecsendiót és a sót.

2. Egy másik tálban a vajat, a cukrot és a kukoricaszirupot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. A mixert alacsonyabb fordulatszámra kapcsolva, óvatosan hozzáadjuk a száraz adalékot. Lágy tésztát gyúrunk és cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 1 cm-es vastagságú tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk egymástól 2,5 cm-re, és 8-10 perc alatt keményre sütjük. A sütőlemezeken hagyjuk kihűlni.

5. A lekvárral páronként összeragasztjuk és rácsra helyezzük. A porcukrot, a vizet és az ételszínezéket összekeverjük. A mázzal a sütemények tetejét megkenjük.

Rózsaszín öntetes keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1833 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Rózsaszín öntetes keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szólj hozzá, értékelj