Fűszeres mandulaszendvics



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kakaót, a szegfűborsot, a fahéjat, a gyömbért és a sót. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a citromhéjat, a citromlevet és tovább keverjük.
2. A mixert alacsonyabb fordulatszámra kapcsolva, óvatosan hozzáadjuk a száraz adalékot és a mandulát. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm-es vastagságú tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.
4. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk egymástól 2,5 cm-re, és 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni. A lekvárral páronként összeragasztjuk.