Citromos-túrós korong



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet és hozzáadjuk a sót. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a cukrot, a citromhéjat, a citromlevet és a tojássárgájákat, majd kemény tésztát gyúrunk belőle. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.
3. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 8 cm-es hullámos szélű formával a tésztát kiszúrjuk. A kiszúrt korongok felének közepét egy 2,5 cm-es félhold alakú formával kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.
4. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
5. Az egész korongokat a citromos túróval megkenjük, és a kiszúrtakkal páronként összeragasztjuk.