Málnás forgó

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Málnás forgó
Adag: 2 tepsi (14-16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg málnalekvár
2 evőkanál hideg víz
1 db tojás
9 dkg darabolt vaj
7 és fél dkg finomra reszelt mandula
1 csipet
30 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet és hozzáadjuk a sót. Belekeverjük a mandulát és a cukrot. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.

2. Hozzáöntjük a vízzel felvert tojást, és kemény tésztává gyúrjuk. Kissé lisztezett gyúródeszkán simává gyúrjuk. A tésztát egy nagy sütőpapír közepére rakjuk, és 25 x 35 cm-es téglalapot nyújtunk belőle.

3. A lekvárral megkenjük, és hosszabbik oldalánál kezdve a papír segítségével feltekerjük. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Éles késsel 1 cm-es szeletekre vágjuk, és az előkészített sütőlemezekre rakjuk egymástól 1 cm-re, és 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Málnás forgó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1856 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Málnás forgó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
van itthon