Epres, fahéjas sütemény

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Epres, fahéjas sütemény
Adag: 3 tepsi (45 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg eperlekvár
1 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál vaníliakivonat
2 db tojás
9 dkg lágy vaj
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
35 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk sütőport, a fahéjat és a sót.

2. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliakivonatot és tovább keverjük. A mixert alacsonyabb fordulatszámra kapcsolva, óvatosan hozzáadjuk a száraz adalékot.

3. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 1 cm átmérőjű sima csövet illesztünk. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 2,5 cm-re 5 cm-es korongokat nyomunk.

4. A tészta közepébe a hüvelykujjunkkal kis mélyedést nyomunk, és 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

5. Egy kis lábasban a lekvárt alacsony hőfokon folyékonnyá melegítjük. A mélyedésekbe kevés lekvárt teszünk.

Epres, fahéjas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1276 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Epres, fahéjas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
pinterest